BIO hrana: razlika je!

Objavil majab 24/05/2016 0 Komentarjev Zdravje,

Dandanes smo obdani z etiketami kot so eko, bio, organic, … Zaradi tako pogostega označevanja izdelkov z omenjenimi oznakami so te izgubile kredibilnost in veliko nas je takih, ki jim ne pripisujemo več takšnega pomena, kot si ga v resnici zaslužijo. Vsaka zgodba pa ima dve plati in tudi BIO oznaka ni izjema. Dokazano je s strani številnih znanstvenih raziskav, da ekološko pridelana hrana vsebuje več vitamina C, manj težkih kovin in več mineralov, ima večjo vsebnost suhe snovi, manj nitratov in je ponavadi okusnejša od konvencionalno pridelane hrane.

 

Za uživanje biološko pridelane hrane ni nujno, da se odločimo za vegetarijanski ali veganski stil življenja. Današnja BIO mesna proizvodnja hrani živali z naravno hranljivimi snovmi, brez umetnih prehrambnih dodatkov in hrane živalskega izvora, kot je npr. kostna moka. Poleg tega pa skušajo z njimi tudi humano ravnati: tako jim je omogočeno prosto gibanje in čim manjša izpostavljenost stresu.

 

 

Kvaliteta izdelkov se tako kaže tudi v njihovi nadaljnji proizvodnji in uporabi. Zato je razlika med BIO bučnim oljem in navadnim precejšna; pa ne samo v kvaliteti proizvoda, temveč tudi v intenzivnosti okusa, obstojnosti, barvi, … Živila, pridelana na konvencionalen način, niso nujno vedno slaba, saj se je vsake toliko treba pocrkljati z kakšno žlico Nutelle in tako potešiti svoje želje po manj zdravem. Vendar pa moramo paziti, da preostalo večino časa uživamo kvalitetne izdelke, saj to vodi v boljše zdravje in posledično tudi splošno počutje. Naše telo je naš tempelj in zasluži si le najboljše!

Oznake: zdravje bio hrana