Recept: Ajdova kaša z bučkami, porom in mlado čebulo

Objavil majab 10/12/2015 0 Komentarjev Recepti,

Se vam mudi in imate samo pol urce časa za pripravo kosila? Hitro pripravljena hrana še ne pomeni hitre prehrane: po spodnjem preprostem receptu lahko v 3 korakih pripravimo zdravo ajdovo kašo s porom, mlado čebulo in bučkami. Uživanje ajde ugodno vpliva na vaš krvni pritisk in pomaga pri uravnavanju krvnega sladkorja, poleg tega pa ima odličen okus!

 

Čas priprave: 25 minut

 

Potrebujemo: 

- por

- mlado čebulo

- bučko

- BIO sončnično olje Biotop

- BIO ajdovo kašo Biotop

- začimbe (sol, poper, majaron)

 

 

1. Ajdovo kašo prepražimo na BIO sončničnem olju Biotop. Nato jo zalijemo s toliko vode, da je ajdova kaša prekrita, ter dodamo začimbe. Kuhamo približno 20 minut. 

 

 

2. Medtem ko se ajdova kaša kuha, narežemo por, mlado čebulo in bučko. Vse skupaj prepražimo na olju in začinimo po okusu. 

 

 

3. Ko je ajdova kaša kuhana, jo primešamo k praženi zelenjavi - in jed je končana!

 

 

Dober tek!