Recept: Pirine miške z jabolki

Objavil majab 06/02/2016 0 Komentarjev Recepti,

Prihaja pustni čas, z njim pa krofi, sladkarije, miške in ostalo pecivo, ki nam hitro prinesejo kakšen dodaten kilogram. Pust mastnih ust? Če se že sladkamo s pustnim pecivom, ni nujno, da mora ta biti nezdrav. Za vas smo pripravili preprost recept za zdrave miške iz pirine moke in jabolk. Naribana jabolka, ki jih dodate k masi, bodo testo naredile bolj mehko in sočno, dodali pa boste tudi manj sladkorja, saj jabolka že naravno vsebujejo sladkor. 

 

Potrebujemo:

- 2 lončka BIO pirine moke Biotop

- 1 BIO vanilijev sladkor Biotop

- 1/2 pecilnega praška iz vinskega kamna Biotop

- 3 žlice BIO rjavega trsnega sladkorja Biotop

- BIO sončnično olje Biotop ali BIO orehovo olje Biotop

- 1 lonček kisle smetane

- pol limone

- 1 jajce

- 3 jabolka

- ščepec soli

 

 

1. V posodi zmešamo vse suhe sestavine (pirino moko, vanilijev sladkor, rjavi sladkor, pecilni prašek, ščepec soli).

 

 

2. Naribamo jabolka.

 

 

3. Suhim sestavinam primešamo mokre sestavine (naribana jabolka, kislo smetano, jajce). V maso stisnemo tudi pol limone. Masa je lahko malenkost manj tekoča, kot je na spodnji sliki, saj bodo miške dobile lepšo obliko.

 

 

4. Segrejemo sončnično olje na visoki temperaturi. Če želimo, da imajo miške rahlo okus po orehih, lahko izberemo tudi orehovo olje. Ko je olje dovolj vroče, vanj z žlico dodajamo kupčke mase in jih na vsaki strani cvremo par minut, da dobijo lepo zlatorjavo barvo. 

 

 

Mi smo ta recept tokrat preizkusili prvič, zato miške nimajo najlepše oblike - so pa zato toliko bolj okusne! :) Da miške dobijo lepo obliko, nikar ne varčujte z oljem, pazite pa tudi, da je dovolj vroče, ko vanj vlivate maso. Preizkusite recept tudi sami in nam pošljite rezultat!