BIO kamut Biotop 500g.
Kamut je starodavno egipčansko žito. Zrno je sladkega okusa. Vsebuje 20-40% več beljakovin kot ostale vrste žit ter veliko olj, vitaminov in mineralov. Zaradi bogastva okusov in hipoalergeničnih lastnosti se njegova uporaba bliskovito širi v kozmetiki, dietetiki, v kontroliranih dietah za diabetike, srčne bolnike, nosečnice in pri resnih obolenjih po obsevanjih in kemoterapiji. Zrna kamuta imajo visoko energetsko vrednost in vsebujejo več beljakovin, cinka in magnezija kot ostala žita. Kamut ima bogato sestavo antioksidantskega selena, ki povečuje imunsko odpornost organizma, prav tako pa je žito bogato z E vitaminom, B kompleksom in aminokislinami. Zaradi tega se kamut uveljavlja kot visoko energetska hrana. Zaradi hipoalergenih lastnosti predstavlja kamut odličen nadomestek za navadno žito. Ob uživanju kamuta so znanstveniki ugotovili 70% zmanjšanje alergij. Kamut lahko nadomesti katerokoli moko iz žit. Je odličen za pripravo testenin, peciv in kruha. Če uporabljamo moko iz kamuta za peko kruha in peciva, sladkorja sploh ni potrebno dodajati.