BIO pirine testenine polnovredne brez dodanih jajc (široki in ozki rezanci, zavijači) Biotop 200g.
Pira je praoče mehkih žit in uspeva tudi v težavnih pogojih ter ne zahteva dodatnega gnojenja in specijalne zaščite s kemikalijami. Vsebuje veliko beljakovin, na katere so le redki preobčutlivi. Je izredno okusna in omogoča pripravo čudovitih polnozrnatih kruhov in peciva. Zaradi velike vsebnosti beljakovin in vitaminov B, A in E, ter fosforja, železa in magnezija ima pira idealno prehrambeno sestavo. Kvalitetna beljakovina se po zgradbi aminokisine razlikuje od beljakovine, ki je npr. v pšenici. Zaradi tega piro zelo dobro prenašajo ljudje ki so alergični na beljakovine drugih žit. Pirino pecivo je zelo rahlo ter ostane dalj časa sveže in sočno; juhe in omake, ki jih gostimo s pirino moko, pa so bolj kremne.
Navodilo za pripravo bio polnovrednih pirinih testenin brez dodanih jajc:
Široke rezance, zavijače ali ozke rezance zakuhajte v rahlo slano slano vodo. Kuhajte 3-4 minute in jih čimprej odcedite.
Uporabite jih kot prilogo ali glavno jed, kot npr. pirini široki rezacni s pestom čemaža ali bazilike in za sladko večerjo, ali malico pirini svedri z lističi popraženih mandljev, posušenimi brusnicami in zgoščenim jabolčnim sokom, kot sladilom.
Sestavine: bio pirina moka, bio pirin zdrob,voda.